Статьи

Рукава високого тиску

on . Posted in Статьи

Рукава високого тискуРукава високого тиску (РВТ) - це трубки з гумово-каучукового матеріалу. Усередині кожного є металеве армування. Ці трубки призначені для роботи під великим тиском. Є гнучкий трубопровід з передачею посилення від однієї системи до іншої. Такий виріб необхідний для роботи гідравлічної системи, що відповідає за правильність роботи, починаючи від ГПК до самих приводів розвідних мостів.

Майже у будь-якому легковому авто, кондиціонерах, тракторах є рукав високого тиску https://ukrflex.com.ua/product-category/rukava-visokogo-tisku/.

Для якої мети призначені рукави високого тиску

Основне призначення цього виробу – передавати пневматичне чи гідравлічне посилення між конкретними деталями цієї системи. За допомогою рукавів з'єднується гідравлічний двигун, гідроциліндр. Вони застосовуються під час перевезення рідин під високим тиском, наприклад, в змішувачах, в перегінних чи зливальних системах.

Основне завдання даної установки від https://ukrflex.com.ua/ – передача посилення без додаткової втрати фізичних формальностей робочої рідини, наприклад, тиску, температури та багато іншого. До того ж сам рукав високого тиску витримує будь-яке навантаження, зберігаючи працездатність протягом 100 тис. циклів. Звичайно, це завдання може впоратися будь-яка труба, але тут є свої причини, установки РВТ:

  • За допомогою гнучкого рукава можна з'єднувати різні компоненти, що рухаються щодо один одного. А гума при цьому гаситиме гідроудари та запобігатиме появі вібрації.
  • Фланці, що встановлюються на муфти труб, не здатні витримувати гідравлічні удари, вібрації, і поступово виходять з ладу.
  • У вигляді основного робочого середовища для передачі високого тиску використовують гідравлічні рідини, на основі яких є масло або емульсія. Для перекачування лакофарбових матеріалів, рідкої моторної оливи та багато чого іншого, РВТ має велику різноманітність у використанні.

Кожен окремий компонент виробу є невід'ємною частиною рукавів високого тиску, тому розробники враховують кожну деталь.

Основна конструкція

РВТ використовують за різних ситуацій, але мають однаковий спосіб застосування. Рукави розробляються в комплекті, складаються зазвичай зі шланга та сполучних вузлів, ШРЗ. Основна частина шланга має кілька елементів:

  • Трубка внутрішньої частини.
  • Посилення з полімеру або металевого дроту.
  • Зовнішня трубка, виготовлена з гуми з наявністю вкраплень. Саме цей компонент створюється особливо ретельно, оскільки все основне навантаження посідає неї. Враховуються різні способи експлуатації, а також довкілля.

Хоча і європейські розробники намагаються позначити власні вироби виключно у дюймовій системі, їхні рукави високого тиску відповідають усім вимогам. Виробляються вони з урахуванням Держстандарту. Реалізація відбувається у різних країнах. Як додаток до виробу, можуть входити додаткові елементи, які покращують спосіб його використання. Такий товар оцінюється дуже рівнозначно стандартною ціною, до того ж якість перевищує.

Познавательно

Финляндия была лидером дизайна в 50-е годы. Всемирная известность финского дизайна пришлась на послевоенные годы, в те времена были созданы известные финские марки, которые и по сей день пользуются большой популярностью